Over ons

Over Polly Egter van Wissekerke - Belgrave:
Ondernemen zit in mijn bloed en ik vind het moeilijk om stil te zitten. Ik ben kapster van beroep en heb meerdere kapsalon's gehad in Holland en Suriname.

Het onderhouden van de kamers in Paramaribo en ons buitenverblijf, met enorme tuin, in Saramacca neemt veel van mijn tijd in beslag. Maar elke keer bedenk ik wel weer wat nieuws om te doen. Rond kerst bak ik bijvoorbeeld oliebollen en pannekoeken die ik met succes verkoop op beurzen en aan Surinaamse ondernemingen. Mijn grootste hobbies zijn eieren decoreren, mozaïken en sieraden maken. Ik geef hiervoor ook workshops op locatie of op ons buitenenverblijf in Saramacca. Mijn creaties verkoop ik op de drukbezochte KKF jaarbeurs.

Verder vind ik het leuk om contact te hebben met mensen en ze te helpen waar ik kan. En ik probeer van elke dag iets moois te maken.

Over Rob Egter van Wissekerke:
Ik ben een Electronica ingenieur en heb 10 jaar gewerkt via de Firma Philips uit Eindhoven bij C.Kersten en Co als specialist in het installeren van Roentgen apparatuur in ziekenhuizen en de Bauxciet industrie daarna ruim 25 jaar gewerkt als "Flight test instrumentation engineer" bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) te Amsterdam.

Techniek (PC's en smartphones) kan mij eindeloos boeien. De laatste tijd verdiep ik mij vooral in de schilderskunst en volg al jaren een Schiders-cursus bij Sana Budaya o.l.v. de kunstschilder Humphrey Tai You Ram in Paramaribo-Noord.  

Naast het onderhouden van onze gastverblijven doe ik ook vrijwilligers werk. Zo draag ik een steentje bij aan de opbouw van Suriname.